Chutný low carb perník
Většinou mám perník spojen se suchým korpusem, který mi nikdy moc nechutnal. Tak jsem se rozhodla, že pro low carb verzi vymyslím nějaký krém, který tuto běžnou buchtu vystřelí do nebes…
Zvolila jsem avokádový čoko krém, který je nejen dobrý, ale i přínosný pro naše zdraví.
Recept
Korpus:
- 5 vajec
- 120 g másla
- 60 g sladidla xylitol
- 120 g mandlové mouky
- 60 g kokosové mouky
- 30 g sekaných ořechů
- 20 g sušených brusinek bez cukru
- 2 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
Náplň korpusu:
- low carb marmeláda (použila jsem arónii se stévií)
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce želatiny
Avokádový krém:
- 1 zralé avokádo
- 50 g sladidla xylitol
- šťáva z jednoho citrónu
- 150 g čokolády 75 %
- 250 g měkkého tvarohu
Postup:
Zralé avokádo vykrojíme ze slupky a společně se sladidlem a citrónovou šťávou rozmixujeme dohladka.